Varování před nebezpečím pro celou ČR. Vedra už jdou do extrému

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před extrémním vedrem platí pro jihomoravské okresy Břeclav, Hodonín, Hustopeče, Mikulov, Moravský Krumlov, Pohořelice, Znojmo, Židlochovice v sobotu od 12. do 19. hodiny.

"V důsledku přílivu teplého vzduchu od jihu budou v neděli (11. 8.) odpoledne teploty na jihu Moravy mírně překračovat 31 °C. Na ostatním území se budou maxima pohybovat většinou do 30 °C," informovali meteorologové.

​Vysoké teploty představují pro lidský organismus zátěž. "Hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech," vyzývá ČHMÚ.

[chooze:article;value:568830]

Pro celé Česko kromě Vysočiny pak meteorologové vydali předběžné varování. Teploty mají opět přesáhnout  31 °C v úterý a ve středu.

"V příštím týdnu očekáváme vysoké teploty nejen na jižní Moravě. Zatím nepanuje shoda na délce trvání veder, ani jak vysoko by měly teploty vystupovat a kde všude hranici 31 °C překročí, proto budeme výstrahu vydávat až v dalších dnech," vysvětlili.

Předpověď na srpen. Největší vedro nás teprve čeká, blíží se supertropické počasí:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.