Trumpovo letadlo mířilo na volební mítink. Kvůli technickým problémům ho museli odklonit

Letadlo bývalého prezidenta Donalda Trumpa přistálo v pátek večer v Billings v Montaně poté, co se vyskytl mechanický problém, uvedl server NBC News s odkazem na prohlášení americké tajné služby. Tajná služba uvedla, že technický problém letadla nesouvisel s žádným bezpečnostním rizikem.

Margo Martinová, zástupkyně ředitele komunikace Trumpova volebního týmu zveřejnila na síti X video, na kterém je Trump zachycen, jak vystupuje ze svého letadla. "Právě jsem přistál na opravdu krásném místě, v Montaně, tak krásně se nad ním letí, a vy se jen díváte dolů, a tak to má být," říká Trump na videu. O žádném problému se však v klipu nezmínil.

[chooze:article;value:566134]

Trumpův jediný mítink v tomto týdnu se mezitím uskuteční ve státě, ve kterém před čtyřmi lety vyhrál o 16 procentních bodů. Tváří v tvář novému tlaku v prezidentském klání Trump ve čtvrtek označil otázky ohledně jeho nedostatečných zastávek ve státech s tradičně vyrovnanou podporou obyvatelstva ve volbě politických zástupců za "hloupé".

https://x.com/margommartin/status/1822021118485790880

"Nemusím tam jezdit, protože v těchto státech vedu," citovala Trumpa agentura AP. "Jezdím tam, protože chci pomoci senátorům a kongresmanům, aby byli zvoleni." Kromě Montany přidá ještě zastávky ve Wyomingu a Coloradu, kde se bude snažit získat finanční prostředky na podporu své prezidentské kampaně.

Trump a Harrisová se přou kvůli debatě. Každý chce přijít jindy a jinam (8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.