Kontrola obchodů v Šumperku: Plíseň i špatně navážené potraviny

První zastávka byla ve vytíženém Penny Marketu u autobusového nádraží, kde to vypadalo, jako by před ním někdo vysypal padesát popelníků. Nakupující tady tvrdí, že kontroly TV Nova mají smysl. "Jste frajer, tak to má být," řekl reportérovi jeden ze zákazníků.

Podlaha vypadala, jako by ji dlouho nikdo neuklízel, v pultech taky hrůza. Zaměstnankyně prodejny slíbila, že závadné potraviny okamžitě odstraní. Problém byl i s citrony. Vážily totiž méně, než uváděl štítek na síťce.

[chooze:article;value:567065]

​Jen pár minut od Penny je prodejna Lidlu. I tam citrony vážily méně, než měly. K tomu se přidalo plesnivé hrozny. Špatně na tom byly i brambory a našla se i rozbitá vejce. Vedoucí slíbila, že dá všechno do pořádku.

Dále štáb zamířil do tamní prodejny Albert. Meloun už měl to nejlepší za sebou a brambory by potřebovaly vykrájet. "Za 29 korun bych je určitě nekoupila," okomentovala jejich stav zákaznice. Papriky s nápisem "Čerstvě sklizeno" také čerstvé nebyly. Jinak jsou tam ale zákazníci spokojení.

Jako poslední přišel na řadu Kaufland. Jahody si žily vlastním životem, jedno z kontrolovaných vajec bylo oproti těm ostatním poloviční a okurka za 22 korun měla spíše dětskou velikost. Z regálu s chlazenými potravinami vytékala na podlahu voda. Šumperské obchody mají rozhodně co zlepšovat.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.