Děsivé chvíle při potápění: Žralok dívce (15) ukousl nohu

Žralok na Annabell zaútočil, když se potápěla v Honduraském zálivu u pobřeží Belize. Portál ABC News s odkazem na pobřežní stráž informoval, že k události došlo v úterý ráno asi 80 kilometrů od Belize City při výpravě k atolu Lighthouse Reef.

"Annabelle dokázala odrazit útok, jak nejlépe mohla, ale v boji byla kriticky zraněna," píše web Aspen Daily News s odkazem na účet na serveru GoFundMe, kam mohou lidé Annabell přispět na zotavení se.

[chooze:article;value:568574]

​"Žralok ji kousl do pravé nohy," řekl admirál Elton Bennett z pobřežní stráže Belize. Dívka o nohu přišla a momentálně se zotavuje ve Spojených státech, kam ji převezli poté, co ji lékaři stabilizovali v nemocnici v Belize City.

Belizské úřady nejprve tvrdily, že žralok napadl dívčinu mladší sestru Sofii, ale matka obou dívek řekla, že žralok o délce asi 180 centimetrů napadl právě Annabell. Žralok na ni zaútočil, když si šla zaplavat bez potápěčské výstroje.

Podle belizského ministra Andreho Pereze šlo o velmi vzácný útok. V posledních 30 letech se údajně nic podobného nestalo.

Atol Lighthouse Reef, u kterého žralok na dívku zaútočil:

Vědci poprvé natočili novorozeného bílého žraloka. Jeho vzhled je překvapil. Podívejte se na únorovou reportáž TV Nova:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.