Řidič kličkoval městem. Před jízdou jsem vypil lahev rumu, přiznal policistům

V minulých dnech zatelefonovala na tísňovou linku rozzlobená řidička. "Jedu za nissanem a docela kličkuje, připadá mi, že ten řidič je opilý, najíždí na obrubníky a do tramvajového kolejiště," sdělila.

Podezřelý řidič auta neustále přibržďoval, měnil způsob jízdy a přejížděl z jednoho jízdního pruhu do druhého. Dokonce jel v odstavném pruhu. Řidička, která o něm informovala policisty, se proto rozhodla jet za ním až do chvíle, kdy uvidí policejní auto.

[chooze:article;value:568172]

​Než policisté podezřelého během dvou minut zastavili, stačil po jedné z nejfrekventovanějších ulic v ostravských Mariánských Horách ujet ještě přibližně pět kilometrů do Poruby. Těsně předtím, než ho policisté předjeli a zastavili, opět přejel do protisměru a málem naboural do autobusu, který kvůli němu musel zabrzdit.

Řidič byl tak opilý, že nebyl schopný souvisle mluvit. Policisté mu museli několikrát opakovat, co po něm chtějí.  "Pane řidiči, zajistěte si vozidlo proti pohybu, haló, slyšíme se?" snažil se policista.

Strážcům zákona pak cizinec opakovaně nadýchal téměř čtyři promile alkoholu. Po vystřízlivění policistům řekl, že než sedl za volant, vypil láhev rumu. Policisté ho obvinili z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.