Příčina smrti Simony Postlerové odhalena. Výsledky pitvy prozradil její syn

[chooze:gallery;value:35788]

Náhlá smrt Simony Postlerové velmi zasáhla a zarmoutila nejen její herecké kolegy a příznivce, ale především její nejbližší. Dcera Jana Magdaléna a syn Damián se s odchodech matky nemohli dlouho smířit. Navíc až doteď nebylo jasné, co se herečce vlastně stalo.

"Bylo to náhlé úmrtí v důsledku selhání srdce," stojí v pitevní zprávě. Deníku Blesk to sdělil syn Postlerové Damián Hrášek.

Herečku poslední roky trápily zdravotní potíže, už nějakou dobu se léčila s vysokým tlakem. Prodělala covid a a zápal plic, později se ještě přidaly postcovidové problémy. 

[chooze:article;value:568195]

Odchod Postlerové těžce nesla i řada hereckých kolegů. "Zpráva o odchodu Simony mi popravdě vyrazila dech. Má drahá kolegyně z vinohradského divadla, se kterou jsem sdílela pevnou vazbu víry, tam nastoupila asi o 15 let později," svěřila se tehdy například bývalá první dáma Dagmar Havlová na sociálních sítích. Jako kolegyně si byly blízké, a proto spolu sdílely i životní útrapy. "Její život bych nazvala trudným, plným bolesti a osudových nástrah, jež statečně nesla až do rychlého konce. Víc se nesluší o jejím soukromí říkat. Aspoň já to tak cítím," promluvila Havlová o těžkostech kamarádky 

Simona Postlerová se narodila v roce 1964 v Plzni. Její rodiče pocházeli z filmové branže, a proto se i ona chtěla už od dětství stát herečkou. Sen si začala plnit studiem na DAMU, už během studia hostovala v Národním divadle. Od roku 1992 působila v Divadle na Vinohradech.

Diváky si ale získala zejména několika nezapomenutelnými rolemi. Zahrála si například v Ordinaci v růžové zahradě a nadabovala hlavní postavu kultovního seriálu Gilmorova děvčata. Mnozí si ji pamatují také z filmu Probudím se včera či Tancuj, Matyldo. Zemřela 5. května ve svém bytě na pražských Vinohradech.

Podívejte se, jak probíhalo poslední rozloučení se Simonou Postlerovou (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.