Muž měl vydělat na uprchlické vlně přes 100 tisíc. Policie ho obvinila z podvodu

Na jaře roku 2022 byla uprchlická centra Česku plná, žily tam matky s dětmi, které byly na útěku před válkou. Velká byla i solidarita Čechů, kteří chtěli pomoci.

Lidé nabízeli svoje volné nemovitosti a stát byl připravený jim náklady za ubytování Ukrajinců kompenzovat. Jenže podle policie se našli i takoví, kteří se na tom chtěli spíš přiživit. Tím má být i 48letý muž z Hradce Králové, který měl od dubna 2022 do května loňského roku ubytovat tři cizince a brát na ně peníze.

[chooze:article;value:566984]

​Jenže jeho nemovitost byla ve finále jen domem duchů, nikdo z uprchlíků u něj nebydlel. Muž přitom ale vyinkasoval podle informací policie za rok přesně 123 tisíc korun. Uprchlíci, na které měl žádost o dotaci vystavit, sice opravdu existovali nešlo o falešné doklady  bydleli ovšem úplně jinde.

Podle policie jde o podvod a muže už stíhá kriminálka. Nejenže je pravděpodobné, že bude muset peníze vrátit, ale i jeho může čekat ubytování v cizím prostředí. Přesněji jde o celu v některé z českých věznic a opustit by ji nemusel až pět let. Vše bude ale záležet na soudu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.