Harrisová má představit svého viceprezidenta. Kandidáti jsou tři

Pensylvánie je stát, ve kterém mají vyrovnané šance na vítězství jak republikáni, tak i demokraté. Právě tam v úterý zamíří pravděpodobná kandidátka za Demokraty Kamala Harrisová. Na předvolebním mítinku s voliči ji bude vůbec poprvé doprovázet také jí vybraný kandidát na viceprezidenta.

Koho si na post viceprezidenta zvolí, má Harrisová oznámit ještě před setkáním ve Filadelfii na sociálních sítích, vzhledem k časovému posunu to může být podle středoevropského letního času v úterý nebo ve středu. S ohledem na to, že její předvolební turné začíná právě v Pensylvánii, by podle analytiků mohl být horkým kandidátem na tento post pensylvánský guvernér Josh Shapiro.

[chooze:article;value:567911]

​O něm se původně spekulovalo, že by na demokratické kandidátce mohl nahradit prezidenta Joea Bidena. "Je to nebojácná lídryně. Vždy dávala přednost lidem před mocí, ať už v soudní síni nebo v úřadu viceprezidentky," řekl Shapiro o Harrisové.

"Nejkompetentnější osobou v těchto volbách je viceprezidentka Spojených států, naše příští prezidentka, má drahá přítelkyně a přítelkyně Filadelfie, Kamala Harrisová," dodal. Uchazeči na post viceprezidenta jsou i guvernér Minnesoty Tim Walz a senátor z Arizony Mark Kelly.

[chooze:article;value:567113]

​Se všemi se Harrisová setkala v neděli na osobní schůzce ve Washingtonu. V pondělí také skončí elektronické hlasování delegátů Demokratické strany. To má oficiálně potvrdit kandidaturu současné viceprezidentky na nejvyšší post.

Trump a Harrisová se přou kvůli debatě. Každý chce přijít jindy a jinam:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.