Hromadná bitka v Itálii: Turisty rozzuřil stav aut, odmítli platit za parkování

Pohled na skupinovou rvačku se ve středu naskytl obyvatelům italské Neapole. Přímo na ulici se tam porvaly dvě skupiny lidí. V jedné z nich byli majitelé soukromé garáže, která pronajímala parkovací místa. Druhou skupinu tvořili turisté.

Rvačka začala hádkou o peníze. Turisté si v garáži zaparkovali auto, když se ale k němu vrátili, našli jej poškozené. Kvůli tomu odmítli zaplatit poplatek za parkování, který si majitelé garáže účtovali. Hádka o šest eur nakonec přerostla v bitku, která zablokovala dopravu v ulici, píše portál Corriere del Mezzogiorno.

[chooze:article;value:565567]

​Podle italské policie se do rvačky zapojilo osm lidí, mezi nimi i ženy. Turisté podle portálu Il Mattino pocházeli ze Švédska. Na videích z incidentu lze vidět, že se při rvačce neštítili bojovníci ani kopanců do hlavy nebo ran tyčí.

Incident už odsoudil italský poslanec z Neapole Francesco Emilio Borrelli. "Taková scéna patří možná do jihoamerických čtvrtí, ale ani tam už se takové věci nedějí. Je to další ostudná známka Neapole. Hrdě vztyčená vlajka nesená darebáky, delikventy a násilníky, která zastiňuje zdravou tvář města," rozzlobil se Borrelli.

Zároveň také upozornil na problematiku podvodných garáží v Neapoli. "Vyděračské ceny, veřejné ulice využívané soukromými garážemi jako parkovací místa, blokování ulic, a teď se navíc manažeři těchto garáží uchylují k pseudomafiánským metodám. Je třeba zastavit ty, kteří používají zastrašování a násilí," dodal Borrelli.

Brutální hromadná rvačka v Karviné. Dav napadl trojici se psem (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.