Boj restauratérů na chorvatském Hvaru. Situace je vážná, lidé demonstrují

Ostrý spor se rozhořel na chorvatském ostrově Hvar mezi dvěma tamějšími restauratéry. V noci na neděli měl majitel baru Carpe Diem Josip Ćurković napadnout jeho souseda a konkurenta Ivana Gospodnetiće v restauraci Gariful.

"Existuje důvodné podezření, že za účelem těžkého zranění muže opakovaně udeřil do hlavy sevřenou pěstí a plynovou kartuší," uvedlo chorvatské státní zastupitelství podle webu Danas.hr. Gospodnetić ho měl na oplátku uhodit sklenicí.

[chooze:article;value:566845]

Ke sporu údajně došlo kvůli hlasité hudbě a Ćurković měl napadnout i kuchaře restaurace. Potyčku zaznamenaly bezpečnostní kamery, jak popsal web 24UR.com.

Příběh pobouřil řadu lidí, a ještě v neděli večer se jich stovky sešli před restaurací Gariful. Protest byl pokojný, dav zpíval a zapaloval pochodně. Rozšířil se i k sousednímu Carpe Diem a vstup do baru byl prakticky zatarasený. Ti, kteří odcházeli z baru sklidili potlesk, a ty, kteří vstoupili, dav vypískal.

[chooze:article;value:566468]

​"Moji milí restauratéři z Hvaru. V noci došlo k útoku na našeho kolegu, k pokusu ho zabít. Všechny vás zvu, abychom se sešli na nábřeží a podpořte Gariful, abychom to všechno vydrželi, protože nevíme, kdo bude další," psalo se ve zprávě, která lidi k demonstraci vyzývala.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.