Opilý řidič srazil ženu s dcerou na kole. Maminka zemřela, dítě je v nemocnici

Nehoda se stala krátce před jedenadvacátou hodinou večerní. "Dvaačtyřicetiletý řidič jedoucí ve směru ze Sokolova do Lomnice z dosud nezjištěných příčin narazil do projíždějící osmatřicetileté cyklistky a dále do nezletilé cyklistky," uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Muž měl policistům na místě sdělit, že nebyl řidičem osobního automobilu a že jeho rodinný příslušník, který měl auto řídit, z místa utekl. "Policisté se začali případem okamžitě zabývat a provedeným šetřením zjistili, že měl vozidlo řídit právě dvaačtyřicetiletý muž," doplnil Bílek.

[chooze:article;value:567192]

Na místo nehody okamžitě vyrazili karlovarští záchranáři, kterým vypomohli i kolegové z Plzně. "Zasahovaly zde dvě záchranky a aktivovali jsme i vrtulník letecké záchranné služby v Plzni. Po příjezdu jsme si převzali resuscitaci ženy. Bohužel i přes veškerou snahu byla její zranění natolik vážná, že jim podlehla, uvedl mluvčí karlovarské záchranné služby Radek Hes.

"Dále jsme ošetřili středně těžce zraněnou nezletilou osobu, kterou následně vrtulník transportoval do fakultní nemocnice v Plzni," doplnil Hes.

U řidiče policisté provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,64 promile alkoholu. "Sokolovští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti a ublížení na zdraví z nedbalosti," dodal policejní mluvčí.

Brutální nehoda na D7. Dálnici zablokovala srážka náklaďáků a dodávky (07/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.