Macron šokoval fotkou s ministryní. Vypadají jako milenci, žasnou Francouzi

[chooze:gallery;value:36858]

​Zahajovací ceremoniál olympijských her v Paříži si nenechaly ujít miliony lidí z celého světa. Kromě velkolepých oslav si ale diváci všimli i dalšího překvapení. To přišlo ze strany prezidenta Emmanuela Macrona, který přivítal ministryni sportu Amélii Oudéa-Castérovou opravdu velmi vřele. 

Polibky na tvář na uvítanou jsou ve francouzské společnosti zcela běžné. Pozdrav prezidenta a ministryně ale zaskočil i Francouze svou vášní. Oba politici se na sebe při polibku přitulili. Ministryně navíc položila Macronovi zezadu ruku na krk.

[chooze:article;value:567281]

​I premiér Gabriel Attal, který stál opodál, se od obou politiku při polibku radši otočil. Zato diváci scénu nehodlali jen tak přejít. "Amélie Oudéa-Castérová Macrona líbala dost hladově. Aspoň někdo má rád svého šéfa," komentoval podle portálu Le Figaro fotky z přivítání jeden z diváků.

Pozdvižení vyvolal polibek i proto, že jak Macron, tak Oudéa-Castérová už své dlouholeté partnery mají. Macron je od roku 2007 ženatý se svou bývalou učitelkou Brigitte, zatímco Oudéa-Castérová je od roku 2006 provdaná za podnikatele Frédeérica Oudéu.

I kvůli tomu mnozí polibek kritizovali. "Takhle se člověk líbá jedině s milencem. Ostuda," rozzlobili se podle portálu La Vanguardia diskutující.

Volby ve Francii: Macron si oddechl, Le Penová skončí jako její otec, říká expert (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.