Vážná nehoda na Náchodsku: Důchodce srazil čtyři lidi, jeden z nich zemřel

[chooze:gallery;value:36838]

Nehoda se stala během středečního dopoledne v ulici Komenského. "Řidič se na přechodu pro chodce střetl se 46letou chodkyní. Následně vozidlo narazilo do dalších tří mužů ve věku 28, 49 a 50 let, kteří v blízkosti prováděli opravu chodníku," uvedla policejní mluvčí Karolína Macháčková.

Na místo vyrazili okamžitě záchranáři, jimž na pomoc přiletěl i vrtulník. "Zasahovali tři záchranářské posádky, jedna lékařská posádka, vrtulník a inspektor provozu," upřesnil mluvčí královéhradecké záchranné služby Ivo Novák.

[chooze:article;value:566595]

I přes snahu lékařů a záchranářů 49letý muž zemřel. "Další dva muži byli zraněni těžce, přičemž jednomu jsme museli na místě podat krevní transfuzi a následně jej letecky transportovat do nemocnice v Hradci Králové. Druhý byl na stejné místo převezen pozemní cestou," doplnil Novák.

Řidič se ženou utrpěli lehká zranění a byli převezeni do nemocnice v Náchodě. "Alkohol byl u 73letého muže vyloučen negativní dechovou zkouškou. Veškeré okolnosti a příčina nehody jsou v šetření náchodských policistů. U zemřelého bude nařízena pitva," dodala policejní mluvčí.

[chooze:article;value:566436]

Do poskytování první pomoci se zapojili královéhradečtí hasiči, kteří se následně postarali i o odstranění následků nehody. "Naše jednotky zasypaly uniklé provozní kapaliny a po zadokumentování místa pomohly s naložením osobního vozu na odtah. Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena," upřesnila mluvčí Martina Götzová.

Brutální nehoda na D7. Dálnici zablokovala srážka náklaďáků a dodávky (07/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.