Turista si v Chorvatsku zaplatil polopenzi. V hotelu nám naúčtovali vodu, zuří

Muže rozlítilo, že si k večeři musel dokoupit lahev vody, která jej v přepočtu vyšla na 106 korun. "Nemůžete mi účtovat přes sedm tisíc korun za nocleh s polopenzí ve čtyřhvězdičkovém hotelu a nedat mi vodu k večeři. V zemi, kde pitná voda teče z kohoutku," citoval muže portál Poslovni dnevnik.

Podle vyjádření turisty by stačilo, aby hotel připočítal cenu vody k celkové částce za ubytování, načež by si hosté mohli nalévat vodu ze džbánů. "Tato krátkozraká strategie, kterou jste se rozhodli použít, je neetická, chamtivá a upřímně řečeno ubohá. Děláte ostudu nejen sobě, ale také celému turistickému sektoru a zemi," dodal rozčíleně.

[chooze:article;value:565535]

Mužův příspěvek vyvolal množství reakcí. "To je čistá krádež a hrubost vůči hostům. Zajímalo by mě, za co si účtují tolik peněz, když voda pravděpodobně pochází z městského vodovodu," citoval web Zagreb.info dalšího nespokojeného turistu.

Někteří lidé však uvádějí, že se napříč Chorvatskem jedná o běžnou praxi. "Myslím, že je to praxe většiny hotelů. Totéž jsme zažili v Bašce Vodě. Večeře zdarma, jen za pití se platí a k dispozici je jen balená voda," uvedla žena, která rozhořčeného muže kontaktovala.

Chorvati zvedli ceny v restauracích. Nejdražší jsou na jihu země (07/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.