Portál stavebníka zdržuje přístavbu nemocnice. Úředníci nemohou otevřít soubor

Do dvou let měl vyrůst urgentní příjem, jednotka intenzivní péče a další oddělení turnovské nemocnice. "Je to klíčová investice pro další rozvoj turnovské nemocnice," uvedl mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář.

S vybavením jde o stavbu za čtvrt miliardy. Firmy by mohly začít stavět už teď v srpnu a mají všechna potřebná povolení až na jediné.

[chooze:article;value:566763]

"V tuhle chvíli nás brzdí povolení pro přístavbu trafostanice a posílení energetického zdroje. Je problém v nefungujícím novém systému Portál stavebníka. Minulý týden kolegové ve třech dnech zkoušeli opakovaně žádost zadat. Nedařilo se. Opakovaně to padá a není z toho žádná historie, takže jsme si už začali dělat i printscreeny obrazovky, abychom měli aspoň nějaký důkaz toho, že jsme nějakou činnost vykonávali, ale bohužel ten systém je nefunkční," řekl šéfprojektant přístavby František Příhoda.

K tomu potřebují i povolení od odboru životního prostředí. Tam se jim projekt nahrát sice podařilo, ale úředníci ho nedokázali otevřít.

"Takže jsme to vyřešili podáním přes datovou schránku," uvedl Příhoda. "Já myslím, že to je záležitost softwaru. Koneckonců to není jenom případ nás v Turnově," dodal Řičář.

[chooze:article;value:566521]

"S žadatelem jsme v osobním kontaktu a prověřujeme, co konkrétně bylo důvodem, že se mu nepodařilo žádost odeslat," napsalo ministerstvo pro místní rozvoj.

Turnovský starosta se na kameru vyjádřit nemohl, protože má pracovníky stavebního úřadu aktuálně na školení právě na ministerstvu pro místní rozvoj v Praze. 

Pokud se nepodaří povolení k posílení trafostanice získat včas, bude muset nemocnice odložit zahájení stavby. "Stavba se určitě zpozdí," podotkl Příhoda. "V tom nejhorším scénáři, který jsme promýšleli, se dá počítat se zpožděním přibližně šest měsíců," doplnil Řičář.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.