Konec hezkého počasí na Jadranu. Přijdou silné bouře, déšť a vichřice

V Chorvatsku panuje horké počasí. U Jadranu se teploty stále pohybují okolo 30 stupňů Celsia a nebe je bez mraku. Z pevniny k moři navíc vane slabý vítr. Teploty jsou na jihu Chorvatska dokonce tak vysoké, že tam před nimi platí výstraha.

Chorvatští meteorologové ze Státního hydrometeorologického institutu (DHMZ) nicméně předpovídají, že se ve čtvrtek počasí pokazí. Přijít má intenzivní déšť, který nejprve udeří na severu Jadranu. Vlny v moři bude zvedat vítr, který místy dosáhne síly vichřice. 

[chooze:article;value:566598]

​Kromě dešťů ale hrozí také silné bouřky, které se budou taktéž objevovat už od čtvrtka. Nejvíce zasažený má být opět sever Jaderského moře a také západní část chorvatského vnitrozemí.

Jižní pobřeží se bude dobrému počasí těšit o něco déle. Deště a bouřky tam mají udeřit až v noci na sobotu, kdy bude situace nejhorší. Podle portálu Index se bouřlivé počasí přesune podél pobřeží společně se silným větrem.

V neděli se má počasí trochu uklidnit, stále je však třeba počítat s deštěm. Ten ale naštěstí už nemá být tak silný a spíše se bude vyskytovat ve formě přeháněk. Také nebezpečí bouřek koncem týdne pomine. Pokud se tedy hned na začátku srpna chystáte vyrazit na dovolenou do Chorvatska, možná byste měli cestu o pár dní odložit. 

Chorvatskem se na začátku července prohnala silná bouře. Poškodila tisíce střech:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.