Česko sežehne horko, ve čtvrtek přijde zlom. Meteorologové varují před bouřkami

Typicky letní týden čeká na přelomu července a srpna Česko. Podle předpovědi ČHMÚ se bude přes Českou republiku přesouvat směrem k východu tlaková výše, která s sebou přinese teplý vzduch a jasné počasí.

V pondělí bude panovat jasno a polojasno s nejvyššími denními teplotami mezi 23 a 27 stupni. Během dne má vanout mírný severozápadní vítr. V noci mají teploty spadnout nanejvýš k 10 stupňům.

V úterý bude slunečné počasí pokračovat. Má být také jasno nebo skoro jasno s nejvyššími denními teplotami 26 až 30 stupňů. 

[chooze:article;value:566738]

​Středa bude posledním dnem, kdy bude počasí ještě prosluněné, zároveň bude nejtepleji. Má být 29 až 33 stupňů a vanout má slabý vítr. V noci má být 11 až 15 stupňů.

Už ve čtvrtek se má počasí ale pokazit. Meteorologové očekávají, že od západu se budou hnát mraky a s nimi přijdou i přeháňky, místy se objeví dokonce bouřky. Stále však budou panovat vysoké teploty, které budou dosahovat 29 až 33 stupňů ve dne a 14 až 18 stupňů v noci.

Ojediněle se budou bouřky objevovat i v pátek, většinou ale bude panovat oblačno. Nejvyšší denní teploty budou okolo 25 až 29 stupňů, v noci to bude 15 až 19 stupňů.

Přes víkend očekává ČHMÚ oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami i bouřkami. Přes den budou teploty dosahovat nejvýše 24 až 29 stupňů a v noci 14 až 19 stupňů. Na Moravě mohou teploty překročit třicítky a dosáhnout až na 32 stupňů.

S vysokými teplotami přibývá utonulých. Hlavně nepijte alkohol, radí lékaři:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.