Princ Harry prolomil mlčení. Prozradil, proč se Meghan nevrátí do Británie

[chooze:gallery;value:33230]

Televizní stanice ITV odvysílala ve čtvrtek večer nový rozhovor s princem Harrym, který poskytl pro pořad "Tabloids on Trial". V něm se mimo jiné rozpovídal o napjatých rodinných vztazích a také o právní bitvě, kterou už léta vede s britskými médii, píše web Daily Express.

Právě chování britských bulvárních médií označil Harry za jeden z hlavních důvodů, proč už do princovy vlasti nejezdí jeho manželka Meghan. Obvinil je například z hackování mobilních telefonů a dalších nezákonných metod, které používají, aby o jeho rodině získávala citlivé informace.

V rozhovoru princ vyjádřil obavu, že kdyby se s ním Meghan do Británie vrátila, mohla by se stát terčem ozbrojeného útoku. Ten by prý mohly podpořit právě i články, které o něm a jeho ženě britská média publikují.

[chooze:article;value:566488]

"Zatlačila mě příliš daleko (média – pozn. red.). Je to stále nebezpečné a stačí jeden člověk, který si v nich ty věci přečte, aby podle nich jednal. Může to být nůž nebo kyselina, ale opravdu mě to znepokojuje. Je to jeden z důvodů, proč svou ženu do Británie už nepřivezu," řekl Harry.

Meghan se v Británii naposledy ukázala v září 2022, když s Harrym přiletěla na pohřeb královny Alžběty II. Ačkoliv Harry se do své vlasti už od té doby několikrát vrátil, Meghan vždy zůstala s dětmi ve Spojených státech.

Britský tisk také podle webu Sky News obvinil Harry z toho, že měl "zásadní vliv" na zničení vztahu s jeho rodinou. Prozradil ale, že ve válce s médii ho podporovala jeho milovaná babička, zesnulá královna Alžběta II. 

Vztahy v britské královské rodině jsou na bodu mrazu. Podívejte se na na rozhovor s odborníkem (05/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.