Podzim všechno změní. Nová předpověď nedává meteorologům spát

Brutální vedra brzy skončí a uvolní místo chladnému podzimu. Alespoň taková je předpověď amerických meteorologů. Podle nich se podzimní měsíce v USA ponesou ve znamení průměrných a podprůměrných teplot. Na ty by se měly připravit hlavně jižní a východní státy.

Chladný podzim čeká i Evropu. Teploty srazí hlavně polární vír. "Znovu se objevuje každý podzim a hraje klíčovou roli ve vývoji počasí na konci podzimu, přes zimu a na jaře," vysvětlují meteorologové z portálu Severe Weather. Právě polární vír by do Evropy a zároveň i východní části USA měl poslat studený vzduch.

[chooze:article;value:566397]

Chladné dny k nám mají dorazit ale až o něco později než hned s meteorologickým začátkem podzimu. Podle meteorologa Jana Schenka z portálu The Weather Channel se dostaví až koncem října. "Už nemůžeme očekávat velká vedra. V září je 30 stupňů stále možných, ale jen zřídka. V říjnu budou letní dny až do 25 stupňů," upozornil. Proto by tak podle něj měl být podzim celkově teplotně nadprůměrný.

Meteorologové se shodují i na tom, že podzim v Evropě bude velmi deštivý. "Více srážek vidíme hlavně v části střední a východní Evropy. Předpověď srážek ukazuje sušší podzim na velké části jižní, západní a částí střední Evropy. Zároveň se předpokládá, že pásmo nízkého tlaku vzduchu přinese více srážek do severních částí a nad Velkou Británii a Irsko," dodávají meteorologové.

Počasí ničí dovolenou. Na jihu Evropy platí výstrahy před nebezpečím:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.