Drama na letišti v Manchesteru: Policista kopal muže do hlavy, lidé křičeli hrůzou

[chooze:gallery;value:36784]

Incident se odehrál v úterý večer na jednom z terminálů letiště v Manchesteru, kde podle deníku Mirror zaútočila skupina lidí na zaměstnance letiště. Na internetu následně začalo kolovat video, na kterém přivolaný policista opakovaně kope jednoho z útočníků do hlavy a dupe po ní.

Ačkoliv šokovaní přihlížející křičeli hrůzou, policista v útoku pokračoval. Záběry také zachycují policistku, která s taserem v ruce míří na ostatní přítomné. Podle webu Manchester Evening News útoku strážníka předcházela hádka a také napadení policistů.

"Při pokusu o zatčení jednoho z podezřelých z dřívější hádky byli tři policisté vystaveni násilnému napadení, při kterém byli sraženi pěstí k zemi. Policistka utrpěla zlomeninu nosu a všichni tři byli převezeni k ošetření do nemocnice," řekla policejní mluvčí.

[chooze:article;value:566389]

Tamní policie v souvislosti s incidentem zatkla kvůli podezření z rvačky a napadení pracovníků záchranné služby čtyři lidi. Ohledně chování policisty "přiznala obavy" a uvedla, že incident posuzuje ředitelství pro profesionální standardy.

V reakci na incident před tamní policejní stanicí protestoval dav lidí, který skandoval: "Styď se!" Policistu obvinili demonstranti z rasismu, píše web BBC News. Policie uvedla, že obrovský pocit znepokojení chápe a respektuje právo protestovat. Demonstrace prý skončila "bezpečně a bez incidentů".

Pražské letiště ve středu postihl obří výpadek. Informační systémy nefungovaly několik hodin:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.