Požár domu v Jičíně: Jeden člověk zemřel, dva skončili v nemocnici

[chooze:gallery;value:36733]

​K požáru obytného domu v jičínské Barákově ulici vyjížděly v úterý po poledni všechny složky integrovaného záchranného systému. "Hasiči jsou na místě, kde spolupracují se záchranáři i policií. Hasiči se snaží dostat požár pod kontrolu. Uvnitř se podle prvních informací mělo nacházet několik lidí," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

"Dva lidi transportovaly záchranářské vrtulníky do popáleninového centra vinohradské nemocnice v Praze, třetí člověk zraněním podlehl," sdělila TN.cz mluvčí záchranářů Lucie Hanušová.

[chooze:article;value:566082]

​Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů. Protože se oheň šířil pod střechou, hasiči museli odhalit také skrytá ohniska a prostor podrobně prozkoumat. "Provádíme průzkum budovy a kontrolujeme okolní byty. Dům jsme odpojili od plynu. Na místě jsou čtyři jednotky požární ochrany," upřesnili pozdě odpoledne hasiči na síti X. Před 17. hodinou byl požár lokalizován.  

"Stále ještě ochlazujeme stropní prostory a budeme vynášet věci ze zasaženého bytu, protože je zaskladněný nahromaděným materiálem. Škoda byla předběžně stanovena na dva miliony korun, uchráněné hodnoty představují asi deset milionů," poznamenali dále hasiči.

Podle prvních informací měl požár způsobit výbuch, to ale hasiči ani policisté nepotvrdili. "Menší výbuch byl jen průvodním jevem požáru, nepředcházel ani nebyl příčinou jeho vzniku," potvrdila Götzová. Dům je nyní prázdný, město zajistilo jeho obyvatelům náhradní ubytování. "Detailní ohledání požářiště je naplánováno na středu za účasti vyšetřovatelů," dodala mluvčí.

Podívejte se na záběry z místa:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.