Ve Vysokých Tatrách zemřel další turista. Za poslední týden už třetí

Oznámení o pádu polského turisty z Černého štítu obdržela tamní horská služba v pátek po poledni. "Oznamovatelé s ním po pádu neměli žádný zvukový ani vizuální kontakt. 66letý muž měl spadnout z Černého štítu do Malé Zmrzlé doliny," informovala HZS na svých stránkách.

Příslušníci HZS na místo vyrazili a po polském turistovi pátral i vrtulník. Muž ale pád nepřežil. "Při pádu utrpěl zranění neslučitelná se životem," potvrdila horská služba. Jeho ostatky byly v sobotu transportovány do údolí.

V pátek ve Vysokých Tatrách zemřel i 61letý polský turista. "Muž během sestupu po hřebeni z Malého Kežmarského štítu pravděpodobně ztratil v mlze orientaci a spadl do Huncovské kotliny," uvedla HZS.

[chooze:article;value:565692]

Před týdnem nepřežil 48letý polský horolezec pád z Dvojité věže. Jeho 39letá spolulezkyně zranění neutrpěla a záchranáři ji z vrcholu štítu letecky evakuovali.

V Belianských Tatrách na severním Slovensku přišla minulý týden o život i česká turistka. Kvůli silným bouřkám se tam totiž strhla kamenná lavina. Ta těžce poškodila několik mostů a turistických stezek a kamení zasypalo dvě turistky. Obě zemřely ještě dříve, než se k nim dostali záchranáři.  

Turisty ve slovenských Tatrách zasypala minulý týden lavina. Mezi oběťmi je i Češka:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.