Velká rána pro seriálový svět. Zemřel oblíbený herec z Teorie velkého třesku

Slavný herec a komik Bob Newhart zemřel ve čtvrtek ve věku 94 let. Informoval o tom jeho agent Jerry Digney. Podle informací časopisu People herec zesnul ve svém domě v Los Angeles po sérii krátkých onemocnění.

V showbyznysu se pohyboval více než 60 let. Na stanici CBS si ho televizní diváci zamilovali v sitcomech Show Boba Newharta a Newhart. Nicméně české televizní publikum si ho pravděpodobně nejvíce pamatuje z oblíbeného sitcomu Teorie velkého třesku, kde sehrál roli profesora Protona, za kterou v roce 2013 získal cenu Emmy.

​"V dětství mi seriál Show Boba Newharta poskytl nespočet hodin zábavy. Byla to jedna z mých prvních zkušeností s uměním sitcomu. Když jsem s ním mohla pracovat v Teorii velkého třesku, byl to pro mě splněný sen. Byl bez námahy profesionální, vyrovnaný, vtipný a neuvěřitelně přístupný. Pracovat s Bobem znamenalo být v přítomnosti skutečné komediální legendy," zavzpomínala na svého bývalého kolegu Mayim Bialiková, představitelka Amy.

[chooze:article;value:564752]

Hrál i ve filmu Pravá blondýnka 2, v seriálu Zoufalé manželky či v Námořní vyšetřovací službě. Dlouhé roky také působil jako stand-up komik.

Původně ho showbyznys vůbec nelákal a pracoval jako účetní. S kamarádem se při únavné práci bavili žertovnými telefonáty a později prodali do rádia rozhlasový pořad. V roce 1959 ho další přítel představil manažerovi Warner Bros, se kterým uzavřel smlouvu. Přes noc se stal senzací. Komediálního alba Knoflíková mysl Boba Newharta se prodalo 1,5 milionu kopií, uvedl web Hollywood Reporter.

"Když jsem poprvé začínal ve stand-upu, pamatuji si jen zvuk smíchu. Je to jeden z nejúžasnějších zvuků světa," citoval Newhartova slova Guardian.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.