Rafty a loďky na splouvání řek jdou na dračku, kempy jsou plné

Kajaky, rafty, kánoe a lidé v pruhovaných tričkách. Řeky jsou v posledních dnech plné vodáků. Například na Karlovarsku ve většině půjčoven zmizely všechny lodě už rána a rezervace se plní i na sobotu. Má být totiž hezké počasí.

"Sjízdnost je letos dobrá, mimořádně dobrá. Počasí nám přeje. Svátky byly tradičně nabité, takže bylo všechno, co plave na vodě," shrnul majitel půjčovny lodí na Ohři Martin Sýkora.

"Rodin s dětmi je letos hodně, ty si volí bezpečnější plavidla, jako je raft. Pro děti je to pohodlnější. Potom máme hodně výletů z Lokte třeba do Karlových Varů, takových jako jednodenních výletů. To jsou hodně cizinci. Jsou to Holanďani či Němci," doplnil Sýkora.

[chooze:article;value:565400]

​Ceny za půjčení plavidel na Ohři zůstaly letos stejné jako v loňském roce. Například v Lokti stojí půjčení kánoe na jeden den 490 korun, raftu pak 990. Na čím více dnů si plavidlo na Ohři pronajmete, tím levnější obvykle cena za jeden den je. Cena za raft pro šest lidí se pohybuje od 800 do 1 300 korun za den.

Například na Vltavě se cena pronájmu stejného raftu při půjčení na více dní pohybuje od 1 200 až do 2 000 korun za den. Ceny se ale liší podle jednotlivých půjčoven i podle toho, jestli se rozhodnete vyrazit v týdnu nebo o víkendu.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.