Kauza Kramný: V pátek začala na Voyu pětidílná dokumentární série

Případ, který nás stále rozděluje. To je podtitul nové pětidílné série Kauza Kramný. Dokument popisuje případ Petra Kramného, který byl odsouzen za vraždu své manželky a dcery. Celá událost se odehrála před jedenácti lety v egyptském letovisku Hurgáda.

"Tohle byl nejnáročnější dokumentární projekt, který jsem kdy dělal, tím rozsahem a vlastně i množstvím emocí, které v něm jsou. Existují dva tábory, jeden, který tvrdí Petr Kramný je jasný vrah. Druhý, byly nějaké pochyby, Petr Kramný třeba není vrah. My jsme se setkali s oběma těma skupinama a nechali jsme je mluvit s tím, že jsme ověřovali informace, které nám říkali," vysvětlil režisér Petr Hátle.

Případ vzbudil velkou mediální pozornost a první novinář, který před jedenácti lety s Petrem Kramným mluvil, byl reportér TV Nova Martin Kočárek. Ten letěl za Kramným přímo do Egypta a natočil s ním hned několik reportáží.

[chooze:article;value:489165]

​"Od úmrtí Moniky a Klárky Kramné uběhlo už jedenáct let. Přesto se mě ten případ osobně, a hlavně profesně dotýká. Protože dodnes se lidé zajímají, co se tam tehdy na tom hotelovém pokoji mohlo stát," popsal Kočárek.

Pod drobnohledem veřejnosti byl i soudní proces, zmocněnkyní poškozených byla známá advokátka Klára Long Slámová. "Když máte zkušenosti s osobami, které se dopustily těch nejzávažnějších zločinů, tak už vám kolikrát na první dobrou zasvítí varovné světýlko a tady zasvítilo prakticky okamžitě," řekla Long Slámová.

Petra Kramného zase obhajovala Jana Rejžková. "Petr Kramný nikoho nezavraždil, žádná vražda se nestala. Žádná," prohlásila.

V dokumentu se diváci dočkají i samotného Petra Kramného, štáb s ním točil přímo ve věznici na Mírově. O tom, jestli je Petr Kramný skutečně vrah, nebo není, si můžete udělat obrázek sami. První díl dokumentární série Případ Kramný už teď naleznete na Voyo.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.