Zemřel populární český herec Misař. Zářil v divadle a v Bakalářích

Divadelní scéna oplakává smrt českého divadelního herce, režiséra, dramaturga a pedagoga Ivana Misaře. K divadlu tíhnul už v 60. letech, připomínají Divadelní noviny. Vystudoval JAMU a vstoupil do angažmá v Divadle Oldřicha Stibora v Olomouci.

Jeho poslední angažmá bylo v Těšínském divadle, které jeho úmrtí potvrdilo. "S hlubokým smutkem oznamujeme, že ve čtvrtek 11. července 2024 odešel do hereckého, režijního a dramaturgického nebe dlouholetý dramaturg České scény Ivan Misař," napsalo.

"Ivan Misař byl nepřehlédnutelný intelektuál s neopakovatelným smyslem pro humor. Muž s nadhledem a schopností perfektně a trefně okomentovat každou situaci," zavzpomínalo divadlo, ve kterém se věnoval jak dramaturgii, tak i režii. Pod jeho vedením se zrodily inscenace jako Báthoryčka, Slepice nebo Večer tříkrálový.

[chooze:article;value:564989]

​Zahrál si také v několika filmech a seriálech. Mezi nejznámější patří jeho role v seriálu Bakaláři. Fanoušci ho mohli vidět ve 29. díle s názvem Školení. Roli dostal i ve filmu Lidé pod zemí, Nehoda při holení nebo v seriálu Kamenný řád.

"Ivane, budeš nám chybět," vzkázal mu do nebe jeho herecký kolega a bývalý šéf České scény Miloslav Čížek. Poslední rozloučení s Ivanem Misařem je naplánováno na 19. července v kostele svatého Vavřince v Dačicích v 15 hodin.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.