Rusové pohrozili útokem na evropská hlavní města. Mezi cíli je i Praha

Američané minulý týden oznámili plány na rozmístění zbraní dlouhého doletu v Německu do roku 2026. O této skutečnosti informoval The Guardian, přičemž uvedl, že plán vyvolal v Moskvě velkou vlnu nevole.

Tuto skutečnost potvrdilo i víkendové vysílání pořadu "Zprávy ve 20:00" na ruském televizním kanálu Rossija-1. V něm moderátor Jevgenij Popov citoval prohlášení mluvčího Kremlu Peskova. "Máme dostatečný potenciál tyto rakety zadržet. Potenciální odvetu ale odnesou hlavní města evropských států," uvedl.

Následně se na obrazovce objevila mapa měst, které by ruské rakety zasáhly. Mezi nimi byly Paříž, Berlín, Varšava, Bukurešť, Talinn, Riga a Praha. Podle moderátora jsou ohroženy i americké vojenské základny v Německu.

"Zvláštní pozornost pak věnujeme našemu tradičnímu nepříteli z Velké Británie. Ta je nejzranitelnější. V podstatě stačí tři rakety, a tato civilizace se zhroutí," řekl Popov.

[chooze:article;value:564707]

O nutnosti výroby raket středního a krátkého doletu hovořil podle Agenturních zpráv na konci června i ruský prezident Vladimir Putin, který následně dodal, že by měli Rusové tyto střely umístit podle situace na strategická území pro zajištění bezpečnosti země.

Děsivé následky ruského útoku. Trosky dětské nemocnice stále prohledávají (07/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.