Na Česko se žene studená fronta a série bouří. Mohou být silné, upozorňuje ČHMÚ

Teploty v Česku v příštím týdnu klesnou. Podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu bude na vině studená fronta, která začne na naše území proudit už v neděli.

Kromě teplotního poklesu ale meteorologové upozorňují i na bouřky. Ty v týdenní předpovědi uvádějí u každého dne až do příštího víkendu. Varují navíc, že v pondělí by na některých místech mohly být i silné. V dalších dnech by se měly objevovat ale už jen ojediněle.

[chooze:article;value:565240]

​"V neděli nás od západu začne ovlivňovat zvlněná studená fronta a před ní k nám bude vrcholit příliv velmi teplého vzduchu od jihozápadu. Po přechodu studené fronty se přes střední Evropu začne přesouvat brázda nižšího tlaku vzduchu od západu," vysvětluje ČHMÚ.

Ještě v neděli by se tak měla teplota vyšplhat v průměru maximálně na 31 stupňů Celsia, pak ale půjde dolů. Na pondělí předpovídají denní maxima dosahující průměrně 27 stupňů Celsia. A následující dny budou klesat ještě níž.

V úterý se mají denní teploty vyšplhat v průměru na 25 stupňů Celsia a ve středu na 24. Nejchladnějším dnem týdne by pak podle předpovědi meteorologů měl být pátek. Denní maxima se dostanou v průměru jen na 21 stupňů Celsia. O víkendu ale teplota znovu vystoupá výš.

Bouřky letos způsobily velké škody. Pojišťovnám přibývají nahlášené události:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.