Republikánský sjezd pokračuje: Trump není jediný se zalepeným uchem

Milwaukee je jeden ze států, který může rozhodnout volby, jelikož se pravidelně nepřiklání ke konkrétní straně, a proto se tu o voliče demokraté a republikáni aktivně přou. Před volbami v roce 2020 tu svůj sjezd měla demokratická strana. Letos dorazila ta republikánská.

Sjezdu se účastní i republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump. Ten má stále zalepené ucho, které mu o víkendu prostřelil útočník. Není ale jediný, kdo na sjezd přišel se zalepeným uchem. Jeho příznivci mu tak vyjadřují podporu.

"Jsem opravdu pyšná, že je to u nás. To už se nikdy nebude opakovat, a během mého života se to ani nikdy dřív nestalo. Je to vážně výjimečné," řekla republikánská delegátka z Wisconsinu Barbara Finger.

[chooze:article;value:564747]

Wisconsin je výrazně průmyslový a zemědělský stát. Pyšní se velkovýrobou těžebních nebo stavebních strojů a je například jedním z největších producentů mléka v USA. Proto není překvapením, že je ekonomika pro zdejší voliče nejdůležitějším tématem. A lidé si nejsou jistí, která strana je pro ně lepší.

​"Za ty roky už jsem toho viděla. V tuhle chvíli musím říct, že obě strany mají své problémy. Musíme se v těchto volbách rozhodnout chytře," sdělila obyvatelka Spojených států Melissa.

Někteří obyvatelé letošní výběr kandidátů označují za chudý a mezi Donaldem Trumpem a Joem Bidenem si budou prý jen těžko vybírat. Navíc je podle místních často těžké najít motivaci k volbám přijít, když žijete v menším státě, a to kvůli nízkému počtu volitelů. Ve Spojených státech totiž platí, že čím lidnatější stát je, tím více jich má.

[chooze:article;value:565212]

​"Oblasti s velkou koncentrací obyvatel nemůžou diktovat lidem v menších státech, jakým způsobem by měli žít své životy," prohlásil obyvatel USA Leland. Ve Wisconsinu je k mání celkem deset hlasů volitelů, i ty ale mohou letos hrát velkou roli, pokud budou volby tak těsné, jak průzkumy napovídají. Pro vítězství jich kandidát potřebuje 270.

V roce 2020 ve Wisconsinu vyhrál volby Joe Biden s náskokem pouhých 0,63 procent. Podle aktuálních průzkumů teď vede Donald Trump asi o jeden procentní bod.  

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.