Praha ruší další autobusovou linku. Dotkne se to hlavně hendikepovaných

Z důvodu minimální a stále klesající poptávky cestujících skončí v Praze provoz speciální autobusové linky H1. Ta je určena pro cestující se sníženou schopností pohybu a orientace, držitele průkazů ZTP či ZTP/P, těhotné ženy včetně jejích doprovodu a pro cestující s dětmi do 3 let.

"Stane se tak po více než 30 letech. Provoz končí k 26. červenci 2024 v aktuální trase Náměstí Republiky – Chodov. Náhradou můžete využít bezbariérové spoje Pražské integrované dopravy, které jsou dnes už čím dál větší samozřejmostí při cestování nejen po Praze," informuje na svých stránkách web bezba.cz.

[chooze:article;value:562635]

"Držitelé průkazů ZTP a ZTP/P si mohou objednat také přepravu mikrobusy Bezba dopravy, jejichž počet byl spolu s ukončením provozu linky H1 navýšen," doplnila na sociální síti Pražská integrovaná doprava (PID).  

​Podle PID byla navíc vyčleněna dvě vozidla, na něž se objednávky budou přijímat až od 12:00 předchozího dne, nebo na poslední chvíli v konkrétní den.

Přehled vybraných linek Pražské integrované dopravy, které je možné využit jako náhradu místo zrušené linky H1, najdete ZDEVětšinu cest je možné absolvovat kombinací autobusových linek 177, 193, 203 a linkou metra C.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.