Turisté si v Chorvatsku půjčili loď. Na moři vybuchla a začala hořet

Sedm turistů ze Slovinska si v sobotu pronajalo loď od chorvatské půjčovny a vyplulo na moře. Kolem 18:20 ale zhruba 200 metrů od břehu Biogradu začalo jejich plavidlo hořet, informovala chorvatská policie

Na místě zasahovaly všechny záchranné složky a dvě osoby ve věku 42 a 55 let byly sanitkou okamžitě převezeny do nemocnice. Jejich zranění jsou podle policistů vážná.

Ošetření potřebovali i další turisté, z nichž dva (20 a 44 let) následně také zamířili do nemocnice kvůli vážným zraněním a dalšímu ošetření. 

[chooze:article;value:563925]

​Během neděle námořní policisté ve spolupráci s kriminalisty a inspektorem požární ochrany provedli šetření na šest metrů dlouhém plavidle s chorvatskými poznávacími značkami. "Po provedeném šetření existuje podezření, že výbuch a následný požár plavidla způsobila směs hořlavých par a jisker na elektroinstalaci v prostoru baterie," uvedla policie

Momentálně probíhá další vyšetřování. Loď následkem požáru utrpěla velké škody, přesná výše materiální škody bude podle policie stanovena později.

Chorvatsko nabízí řadu zajímavých aktivit. Štáb TV Nova je zmapoval (7/24):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.