Lidé jízdou na spřáhle na konci vlaku riskují své životy. Stačí malé uklouznutí

Lidi jedoucí na spřáhle vlaku natočili v Černošicích úplnou náhodou v červnu záchranáři, když na ulici ošetřovali pacienta. Nešlo o ojedinělý případ.

Mladíka na spřáhle posledního vagonu objevili strážníci na nádraží v Černošicích před pátou hodinou ráno. Upozornili je ostatní cestující. Možná tím dotyčnému zachránili život. Je otázka, jestli by se ve svém stavu při rozjetí vlaku udržel. "Byl intoxikovaný alkoholem, následně jsme ho převáželi do nemocnice," řekl Bořek Bulíček ze záchranné služby Trans Hospital plus.

​Pasažéry vozící se mimo vagony už viděla v Černošicích řada lidí. Město o problému ví a snaží se ho prý řešit. "Můžeme provádět hlídkovou činnost na nádražích a kontrolovat přijíždějící vlaky, zda tam někdo takhle nejede," uvedl velitel Městské policie Černošice Otmar Klimsza.

[chooze:article;value:563950]

Mladíky z červnového videa hledá státní policie, zatím ale neúspěšně. "Policisté nemají skupinku mladíků ztotožněnou, nicméně na případu stále pracují," sdělila policejní mluvčí Michaela Richterová.

Adrenalin a frajeřina může mít fatální následky. Stačí malé uklouznutí. "V té rychlosti spadnout z vlaku do kolejiště, kde jsou koleje, kamení, to se nedá přežít," popsal Bulíček.

"Jedná se o extrémní hazard, který může skončit samozřejmě tragicky. Ročně evidujeme několik takových případů," přiblížila mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová.

Jízdu mimo vagony řeší dopravní podniky také u tramvají nebo v pražském metru. A i tam se staly tragické případy. Například v únoru 2011 se ve Strašnicích vezl mladík na oji tramvaje několik stanic, pak ale spadl pod kola. Zevnitř vozu se na to díval jeho kamarád.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.