Šlachta: ODS se mě bojí. Nevydýchal bych vedle sebe 99 % jejích členů

V nedávných volbách do europarlamentu sklidilo hnutí Přísaha spolu s Motoristy značný úspěch. Ve spolupráci se stranou Petra Macinky proto chce pokračovat. "Čekají nás krajské volby, kdy Přísaha staví deset krajů v celé republice, kde budeme kandidovat," řekl Šlachta.

"Tím, že Petr Macinka a jeho strana nemá ty krajské struktury zatím vybudované, tak se objeví na našich kandidátkách a bude to Přísaha s podporou Motoristů," dodal. Šlachta by zase měl dostat podporu ve své kandidatuře do Senátu. O možné spolupráci i ve sněmovních volbách ale mluvit nechtěl, prý se uvidí právě podle výsledků letos na podzim.

[chooze:article;value:561188]

Společné slovo ale naopak těžko hledá s ODS a tvrdí, že se občanští demokraté snažili Přísahu a Motoristy oddělit. "Bylo to až o tom, že do ECR, do frakce, kam naši europoslanci říkali na začátku, že by vstoupili, tak nám bylo dáno jasně najevo, že tam ne, že tam nás nevezmou, právě z toho důvodu, že tam je Přísaha," uvedl.

"Já bych nevydýchal 99 % členů ODS vedle sebe," vymezil se Šlachta v reakci na dotaz ke zvěstem, že většina členů ODS ho nemůže vystát. "Je to úřad vlády, jsou to boly, které ODS má, které za sebou táhne, a já si myslím, že jsem jeden z lidí, který o těch jednotlivých lidech ví možná víc než ti ostatní, a samozřejmě je to připomínka toho, ten Šlachta, co ta ODS měla za sebou," vysvětloval.

[chooze:article;value:560971]

"Ale samozřejmě všichni hrají o to, co bude za rok a dva měsíce, až budou parlamentní volby, a je tu obava z toho, že by tady mohla být nějaká silná politická entita, která by mohla promluvit do sestavování vlády," popsal. Dodal, že si myslí, že se ho ODS bojí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.