Manželé uklidili odpadky z ulice. Za týden jim přišla vysoká pokuta

Manželé Zoltán (46) a Veronika (41) z anglického města Stoke-on-Trent uklidili na konci dubna ulici před jejich domem. Podle deníku Mirror všudypřítomné odpadky, včetně zbytků jídla, posbírali do kartonové krabice, kterou následně položili vedle přeplněné popelnice. Na krabici ale zůstalo Zoltánovo jméno.

O týden později přišla Zoltanovi pokuta ve výši 600 liber (přes 18 tisíc korun) za nelegální skládkování. Ačkoli jméno jeho ženy na krabici nebylo, pokutu dostala i ona. Celkem tak manželé museli zaplatit 1 200 britských liber (více než 36 tisíc korun).

[chooze:article;value:563746]

​"Chtěli jsme jen uklidit naši ulici a od městské rady se nám dostalo takovéhoto poděkování," řekla Veronika podle webu Stoke-On-Trent Live v rozhovoru pro PA Real Life. "Nejdřív jsem byla velmi rozzlobená a plakala jsem," dodala. 

Svoz odpadků sice probíhá každou středu ráno, ale podle manželů nikdo nesbírá odpadky, které se válí kolem popelnic. "Vlastně se bojím kolem nich na ulici chodit, protože jsem viděla spoustu krys a něco, co vypadalo jako toulavé kočky," uvedla Veronika.

Zoltan s Veronikou si založili účet na GoFundMe, aby jim lidé přispěli na pokutu, kterou museli zaplatit. Rozzlobená Veronika prohlásila, že ulici už nikdy uklízen nebudou. A to ani když se objeví krysy.

V Chrudimi si stěžují na nepořádek u supermarketů. Odpadky jsou téměř všude. Podívejte se na reportáž TV Nova z konce dubna:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.