Turisté si stěžují na předražené Chorvatsko. Ministr tvrdě reaguje

Na vysoké ceny u Jadranu upozorňuje například rakouský web Heute. Ten nedávno napsal, že ceny v Chorvatsku prudce rostou. Upozornil například na záážitek turisty z Vídně, který za ryby, hranolky a tři alkoholické drinky zaplatil 148,75 eur (asi 3 800 korun).

Podle chorvatského webu DANAS.hr navíc podobné texty vychází i v Německu či Slovinsku. Podle novinářky Ruzici Dukičové totiž musí přiznat, že je země krásná, proto hledají chyby v cenách. 

Podobný názor má i ministr pro cestovní ruch Tonči Glavina. "Každá turistická země se snaží své občany motivovat, aby zůstali ve své zemi, nebo se je snaží přilákat od přímého konkurenta, jako jsme my, pak máte v médiích každý rok různé titulky," poznamenal. "Konkurence využije každou příležitost k získání výhody," dodal.

[chooze:article;value:564309]

Chorvaté z podobných útoků na svou zemi vinní Srby. DANAS upozorňuje na tiktokový profil, který o vysokých cenách pravidelně informuje. "Pozor! Pozor! Toto je falešný profil vlastněný státem Srbsko," cituje jednoho z komentujících.

Přesto ministr v reakci na zkušenost vídeňského turisty přiznal, že Chorvatsko už dávno není nejlevnější varianta. "Na mnoha trzích bylo v minulých letech Chorvatsko vnímáno jako levná destinace masové turistiky. To nejsme, nebyli jsme a ani nechceme být. A samozřejmě chceme být velmi konkurenceschopní," vzkázal.

Zmapovali jsme pro Vás cestu z Chorvatska. Na dálnicích si připlatíte (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.