Tajemný rituál v oblíbené destinaci: Mladíka našli s roztříštěnou lebkou

V noci z 29. na 30. června se poblíž Benátek v provincii Treviso v opatství u obce Vidor odehrál šamanský rituál Sol del Putumayo, kterého se zúčastnil i 25letý barman Alex. Ve spojitosti s událostí se často zmiňovaly drogy, to ale organizátor setkání a hudebník Andrea Zuin pro italský portál Rai News odmítl.

"Bylo s námi asi 20 lidí, všichni se navzájem známe. Bylo půl čtvrté, byli jsme uvnitř opatství, zpíval jsem a hrál, lidé tančili a objímali se. Alex vstal a šel do zahrady, šel směrem k ohni, který byl venku. Nic divného jsem na tom neviděl," popsal Zuin.

Vidor na mapě:

To bylo naposledy, co Alexe někdo viděl naživu. Po pár minutách jej začali hledat, a když se jim ho nedařilo najít, tak ráno zalarmovali policii. Ta po Alexovi vyhlásila pátrání. Jeho tělo našli asi čtyři kilometry od místa konání akce 2. července. Leželo na říčním ostrůvku v řece Piavě. I opatství se nachází na břehu řeky Piavy.

Jak v pondělí potvrdila italská prokuratura v Trevisu, příčinou úmrtí byly rány tupým předmětem do levého spánku. Útočník či útočníci bili Alexe i do žeber a břicha na levé straně těla. Podle italského portálu il Post zanesl Alexovo tělo na ostrůvek proud.

[chooze:article;value:563726]

​Někteří účastníci rituálního setkání akci opustili ještě před příjezdem policie. Ta už vyslýchá svědky a účastníky.

Šamanskou akci podle il Post organizátoři popisují jako snahu o léčivý či očistný rituál se zapojením přírodních či lesních sil. Nejedná se o masovou akci, na místě měly být nejvýše asi dvě desítky lidí. Účastnili se i lidé z Kolumbie, kteří se označují za šamany.

Za účast se platilo 290 eur (asi 7 400 korun) za jeden den a 400 eur (asi 10 100 korun) za dva dny, informoval portál il Giornale. Alex bude mít pohřeb v sobotu dopoledne.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.