Slavný hudebník má obrovské problémy. Na přechodu zabil dědečka

[chooze:gallery;value:36596]

​Josh Klinghoffer je známý kytarista, který v minulosti zářil ve známé kapele Red Hot Chili Peppers. Momentálně je na turné s neméně slavnou skupinou Pearl Jam. Kromě hraní na kytaru ale řeší vážný problém týkající se smrti muže jménem Israel Sanchez, informoval web The U.S. Sun

Kytaristu žaluje Sanchezova rodina za to, že 18. března letošního roku jejich otce a dědečka srazil na přechodu v americké Kalifornii. Podle žaloby existuje důkaz o tom, že Klinghoffer se nevěnoval řízení, ale svému telefonu. 

"Můj táta byl známý tím, že byl skvělý kuchař, nejtalentovanější z celé rodiny. Byl to nejlepší dědeček, který byl vždy plný lásky a radosti," popsala dcera mrtvého muže Ashley. "Jeho úsměv byl tak nakažlivý. Jeho život vzal neopatrný čin člověka, který se neobtěžoval podívat, kam jede," dodala.

[chooze:article;value:563222]

​Kytarista konkrétně se svým vozem GMC Yukon odbočoval doleva, kde podle žaloby srazil 47letého Sancheze, který byl na přechodu. Dědeček měl být ještě po nárazu chvíli tažen po silnici. Sanchez utrpěl tupé poranění hlavy a o několik hodin později zemřel.

Klinghofferův právní zástupce Andrew Brettler deníku soudní spor označil za tragickou nehodu. "Byla to tragická nehoda. Po ní Josh okamžitě zastavil vozidlo, zavolal 911 a počkal, dokud nedorazí policie a sanitka," řekl Brettler. "Plně během vyšetřování spolupracuje," dodal.

Policie zatím v případu nikoho nezatkla, a to i přes výzvu právníka rodiny k akci. "Pan Klinghoffer by měl být zatčen a stíhán za vraždu. Máme video z jeho mobilního telefonu v době, kdy na přechodu pro chodce zabil Izraele Sancheze, milujícího otce,“ uvedl právník rodiny Nick Rowley.

S kapelou Red Hot Chilli Peppers vystupoval dle webu TMZ od roku 2009 do roku 2019. V roce 2012 vstoupil do rockové síně slávy jako jeden z nejmladších kytaristů v historii.

Tragédie se stala také na přechodu v Jablonci nad Nisou, kde 18letý řidič srazil 90letou ženu. Policie hledá svědky (7/24):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.