Prince George brzo zřejmě oddělí od sourozenců. Stejně jako Williama

[chooze:gallery;value:36008]

​Princ George, princezna Charlotte a princ Louis by již brzo mohli být od sebe odděleni. Důvodem je stejné pravidlo, které bylo uplatňováno dříve na Williama a Harryho, popsal deník The Mirror

Jde o klíčovou královskou tradici, která je určená k ochraně rodové linie monarchie. Ta diktuje, kteří členové rodiny nemohou cestovat stejným letadlem. V současné době má princ William svobodu cestovat se svými třemi dětmi. To se ale s rostoucím věkem dětí změní.

Graham Laurie, který kdysi sloužil jako pilot krále Karla III., v podcastu magazínu HELLO vysvětlil toto nařízení a jaké mělo důsledky pro prince Williama, jakmile v roce 1994 dosáhl věku 12 let. Princ George má tohoto milníku dosáhnout v červenci příštího roku.

"Je zajímavé, že jsme létali všichni čtyři: princ Charles, princezna Diana, princ William a princ Harry, ale jen dokud princi Williamovi nebylo 12 let," pospal Laurie. "Potom musel mít samostatné letadlo. Létat se všemi čtyřmi společně jsme mohli pouze s písemným povolením Jejího Veličenstva," dodal.

Jak to bude dál

Podle britských médií se zatím nerozhodlo, jak to bude v Georgově případě prakticky fungovat. Zda bude princ pokračovat v cestování se svou matkou a sourozenci a jeho otec poletí jiným letadlem, nebo zda bude létat sám malý následník trůnu.

[chooze:article;value:557982]

​Toto neobvyklé omezení má zajistit budoucnost monarchie. I když panovník může udělit povolení toto pravidlo porušit, tak se mu to nedoporučuje, protože jakákoli potenciální havárie by mohla okamžitě destabilizovat budoucnost monarchie.

Zatímco letecké havárie jsou v dnešní době vzácné, tak v minulosti už tři členové královské rodiny tragicky přišli o život při leteckých nehodách. Byla to sestra prince Philipa, princezna Cecile, která zemřela při havárii v roce 1937, dále strýc zesnulé královny, princ George, vévoda z Kentu, který zahynul v roce 1942 a její bratranec, princ William z Gloucesteru. Ten zemřel během letecké přehlídky v roce 1972.

Další omezení

Není to přitom jediné významné cestovní pravidlo pro královskou rodinu. Stejně jako jeho matka Alžběta II., tak i král Karel III. vždy cestuje se zásobou krve a lékařem.

Další nezbytnou věcí, kterou si každá žena z královské rodiny vždy musí sbalit na cestu, jsou černé šaty. A to pro případ, že by někdo z členů královské rodiny zemřel a ona se tak mohla převléct do smutečních šatů i během cestování. 

Princ George tento měsíc oslaví už 11. narozeniny. Podívejte se, jak slavil své první kulatiny (7/23):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.