Podnikatelka: Marmeládu si můžete dát i k sýru. Upřednostňuji sladkost z ovoce

Linda Kamarádová nedělá jen tak ledajaké marmelády. Díky svým produktům vyhrála získala prestižní ocenění Great Taste. "Není to jen o tom, jestli to dostane nějaké ocenění, ale máte tam i to, co jim chutnalo nebo nechutnalo, a je to dost detailní. To byl primární důvod, proč jsem to tam posílala. No a v roce 2018 jsem získala tříhvězdičkové ocenění, což je vlastně nejvíc a dostává to tam zhruba 1,5 % produktů," uvedla

Tajemstvím úspěchu je podle Kamarádové způsob přípravy. "Jde o co nejrychlejší zpracování, a to ručně vyjma základních robotů. Je potřeba to uvařit, zapasterizovat, dát etikety a jde to na trh. Opravdu každou skleničku mám několikrát v ruce," prozradila.

[chooze:article;value:563374]

Své marmelády dělá podnikatelka po malých dávkách. "Klasicky, na plotně, v hrnci. Je to trochu větší dávka než u lidí doma, ale zase ne o moc. Když je toho hodně, tak to tam dlouho trápíte, ztrácí to svěžest, vitamíny. Musí to vše být vybalancované," upřesnila.

Příchutěmi Kamarádová rozhodně nešetří. Má jich okolo 35. "Většinou se snažím vařit jednodruhové, jelikož miluji, když je tam cítit chuť toho konkrétního ovoce. Na druhou stranu používám i přísady jako jsou vanilka, skořice či nějaký alkohol na dochucení." popsala.

[chooze:article;value:562308]

Podnikatelka se zároveň snaží snížit slazení marmelád cukrem. "Začínala jsem na nějakých 30 %, což mi dnes přijde strašně sladké. Čím dál více tedy upřednostňuji sladkost z ovoce," vysvětlila.

Její zákazníci mají rádi klasické ovocné příchutě, nicméně někdy se nebojí i experimentů. "Záleží na ročních obdobích. Stálicemi jsou klasické příchutě, jako je jahoda, borůvka. Nicméně teď v létě třeba frčí i maracuja, v zimě třeba jemně rumové třešně," popsala.

Někteří kupující využívají marmelády i pro nevšední účely. "Marmeládu si můžete dát třeba i k sýru. Někteří zákazníci jí dávají i do salátu, když ho chtějí více do sladka," upřesnila Kamarádová.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.