Horor na safari v Africe. Turistu před očima snoubenky ušlapalo stádo slonů

Pro 43letého muže ze Španělska skončila smrtí dovolená v Jihoafrické republice. Turista si společně se svou snoubenkou a dvěma dalšími ženami vyrazil na safari do Pilanesbergova národního parku. V něm žije spousta zvířecích druhů včetně tzv. Velké africké pětky, tvořené ikonickými zvířaty africké savany.

Mezi tato zvířata patří i sloni afričtí, které si chtěl muž vyfotografovat. Jak píše portál El País, zastavil muž své auto, kterým cestoval, nedaleko od malé skupiny slonů. Tu tvořili tři dospělí jedinci a tři slůňata.

[chooze:article;value:559779]

Jakmile muž vylezl z auta, aby si mohl stádo lépe vyfotit, sloni se rozběhli směrem k němu. Dospělá slonice muže, který se před nimi dal na útek, srazila na zem. Zbytek stáda potom muže ušlapal před zraky jeho společnic k smrti.

Turistu přitom správci parku před podobným chováním varovali. "Navzdory varováním ze strany svých společnic i dalších turistů, kteří zrovna byli v okolí, se ke slonům přiblížil," uvedl podle portálu Guardian správce parku Pieter Nel.

Chování divokých zvířat na safari je často nepředvídatelné, obzvláště v případech, že u sebe mají mláďata. Pak mohou být agresivní. "Spousta turistů si neuvědomuje rizika ani jak nebezpečná divoká zvířata doopravdy jsou," dodal Nel.

Muž letmo šťouchl do slona. Ten se skácel k zemi a usnul (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.