Na motorce, kombajnu i v Prdlavce. Čeští politici vyrazí brzy na letní dovolenou

Na kolo, k moři, do hor, doma i v zahraničí dovolenou budou politici trávit různě, ale všichni se prý na ni těší. Své plány na horké měsíce představil i prezident Petr Pavel. Hlava státu stráví část volna na chalupě, zřejmě si tam ale příliš neodpočine. "Sice jsem prezident, ale kromě toho také manžel. Takže od manželky mám jasný seznam toho, co je třeba udělat. Přesně vím, co budu dělat 14 dní v létě – stříhat keře, sekat trávu, opravovat plot, na programu jsou i nátěry na domě a spousta oprav uvnitř domu," sdělil prezident.

Až hlava státu splní tyhle povinnosti, vymění sekačku za svou oblíbenou motorku, na které vyrazí na týden do zahraničí. Naposledy takto navštívil v únoru Španělsko. Kam ho kola zavedou tentokrát zatím neupřesnil.

"Zatím nemám žádný plán na dovolenou, ale to co v plánu mám, tak to je, že budu jezdit každý týden mezi občany, mám tam spoustu kontaktních setkávání, spoustu diskuzí, takže na to se velice těším," řekl šéf SPD Tomio Okamura.

[chooze:article;value:562188]

​"Mám celou řadu řekněme záměrů, úkolů nejenom kolem řekněme domácnosti, ale i s dětmi, protože toho času a dojíždění do Prahy, tak mi nezbývalo, takže se budu hlavně věnovat rodině," poznamenal poslanec a bývalý ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO).

"Mám to jednoduché, já mám malé děti, takže my budeme trávit čas jako vždycky v Českém ráji. Půjdeme se podívat za technickými památkami našeho regionu, celý rok to nestíháme se podívat pořádně s rodinou," vyjmenovat poslanec Ondřej Lochman (STAN).

"Velká dovolená mě teď čeká u nás doma v rodné Telči na festivalu Prázdniny v Telči, což je vlastně způsob života a všem vám doporučuji Telč v době léta navštívit," řekl předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Tam možná vyrazí i předseda vlády Petr Fiala (ODS). "Pan premiér se bude držet tradice. Takže svoje prázdniny bude během vládních prázdnin trávit s rodinou opět na Vysočině a také u moře," informovala mluvčí předsedy vlády Lucie Ješátková.

Dovolená u moře je jedna z mála věcí, na které se premiér shodne se svým největším politickým sokem Andrejem Babišem (ANO), ten se v Chorvatsku vykoupal už minulý týden a pozornost na sociálních sítích vzbudili především jeho ponožky. "Tohle nejsou žádné ponožky, ale boty do vody a my důchodci je nosíme do vody," řekl tehdy Babiš. Aktuálně je Babiš s dětmi na kole v Alpách.

To ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) bude trávit dovolenou tradičně v Česku. Místo obleku a kravaty si oblékne montérky a stejně jako prezident bude trávit léto na svém oblíbeném stroji. "Od 17 let každý rok jezdím s kombajnem a nebude tomu ani letos jinak. Monterky, kombajn, lány, krásná krajina, vonící sklizené pole, žňový čas je super relax pro hlavu," nechals e slyšet Jurečka.

Na cesty vyrazí i ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti), a to svým typickým starým obytňákem, kterému říká Prdlavka. Kromě toho by prý chtěl stihnout letos i nějaký tekkno festival.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.