Dva útoky žraloka během krátké chvíle. Zranil čtyři lidi, dva jsou ve vážném stavu

V americkém státě Texas ve čtvrtek útočil žralok. Zanechal po sobě celkem čtyři zraněné, tři z nich na jedné pláži, informoval web ABC

Velitel hasičů Jim Pigg nic podobného nikdy neviděl. "Tady na ostrově South Padre Island je to bezprecedentní," řekl. Upřesnil, že ke kousnutí žralokem došlo ve dvou různých časech a na dvou různých místech. Během prvního útoku byl pokousán jeden muž, další tři oběti měl druhý útok.

[chooze:article;value:561651]

​Po prvním z incidentů uvedlo policejní oddělení South Padre Island, že obdrželo telefonát o "vážném" kousnutí žraloka do nohy ve čtvrtek kolem 11:00 tamního času. První zasahující policisté a hasiči zraněnému muži poskytli ošetření na místě. Následně byl převezen do nemocnice.

Další útok

O chvíli později proběhl nedaleko druhý útok, který má nejspíše na svědomí stejný žralok. Všichni tři pacienti skončili v nemocnici, jednoho z nich převážel vrtulník. Podle úřadů byla jedna z obětí několikrát kousnutá do nohy, další dva lidé se lehce zranili zřejmě při snaze napadené ženě pomoci, uvedl web FOX 4 News.

Záběry z místa činu ukazují vodu plnou krve a zraněnou dívku, které pomáhají ostatní lidé. 

​Žralok z místa činu uplaval do otevřených vod. Záchranné složky momentálně nemají plán, jak ho zadržet. "Setkání se žraloky tohoto druhu nejsou v Texasu běžným jevem," uvedli úředníci v prohlášení. 

Úřady doporučily návštěvníkům pláže, že pokud uvidí "velké hejna menších ryb blízko břehu, tak je to obvykle indikátor, že se poblíž nachází predátor".

Vědci letos poprvé natočili novorozeného bílého žraloka. Jeho vzhled je překvapil (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.