Doprava u Jadranu kolabuje. Lidé na cestě k moři čekají v kolonách

Dopravní nehody na dálnici A1 v Chorvatsku zkomplikovaly v pátek odpoledne cestu mnoha lidem, kteří tou dobou mířili k moři. První nehoda se podle webu 24sata stala mezi křižovatkou Lučko a sjezdem Donja Zdenčina na čtvrtém kilometru ve směru na Dubrovník.

Druhá nehoda se pak odehrála přímo na sjezdu Donja Zdenčina. Doprava se tam musela omezit na dva jízdní pruhy a na místě se následně tvořily kolony.

Dopravní komplikace byly také na Záhřebském okruhu a intenzivní provoz byl též na staré karlovacké silnici či na mostě na Krk. Podle portálu Danas provoz na chorvatských silnicích sílil už od ranních hodin a vše nasvědčuje tomu, že začíná nejrušnější část turistické sezóny.

[chooze:article;value:563397]

To potvrzuje také Igor Sirota z Ústředního automotoklubu ČR. "Ve velkých zemích, jako je Německo či Itálie, začaly prázdniny, stejně tak v Rakousku a samozřejmě také v Česku. Je proto logické, že intenzita dopravy v Chorvatsku, ale třeba také v Itálii a dalších dovolenkových destinacích, nabývá té nejvyšší intenzity," vysvětlil.

"Čeští turisté by při cestě do Chorvatska proto měli počítat s tím, že se s nějakými dopravními komplikacemi setkají. V Česku především kolem Brna, v Rakousku v okolí Grazu (Štýrského Hradce), pak v oblasti na hranicích mezi Slovinskem a Chorvatskem a potom právě u mýtnice Záhřeb–Lučko, která je vůbec největší mýtnicí a odkud se můžou řidiči vydat dále do Dalmácie či na Istrii," dodal Sirota.

Chorvatsko oproti loňsku podražilo. Štáb TV Nova porovnával ceny v obchodech:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.