Kim Čong-un utahuje šrouby. Dokázal to jeden malý detail

Kim Čong-un posiluje kult osobnosti na úroveň svých dvou předchůdců. Podle webu The Independent to dokazuje jeden malý detail. Severokorejští úředníci totiž začali nosit odznáčky s jeho podobiznou.

Obyvatelé KLDR už nyní musí nosit na hrudi odznáčky, na kterých většinou bývají Kim Čong-il a Kim Ir-sen. V pátek se ale poprvé na veřejnosti objevili lidé s portrétem současného vůdce, upozornila agentura AP.

[chooze:article;value:562750]

"Nejnovější série snah o zbožštění Kim Čong-una je hodnocena jako krok, který má oslabit jeho předchůdce a zároveň upevnit jeho autoritu jako vůdce," prohlásila zástupkyně mluvčího jihokorejského ministerstva pro sjednocení Kim Inae.

Severní Korea se potýká stále s většími ekonomickými problémy a v zemi nabírá na popularitě jihokorejská kultura. Podle Zprávy o lidských právech v Severní Koreji z roku 2024 například v zemi popravili muže za distribuci K-popu, tedy oblíbené jihokorejské hudby. Dalším krokem v utahování šroubů může podle AP být právě povinné nošení odznáčku s portrétem vládnoucího diktátora. 

Drsné prohlášení Kim Čong-una: Můžeme okupovat Jižní Koreu, hrozí (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.