Tragický konec pátrání na Makarské riviéře. Pohřešovanou Češku našli mrtvou

[chooze:gallery;value:36465]

​Tragický konec má pátrání po 76leté Češce, která v pátek odpoledne zmizela nad městem Drevnik, které leží na Makarské riviéře. Chorvatští záchranáři na facebooku v neděli odpoledne uvedli, že našli její tělo. 

"Navzdory obětavé práci a úsilí všech účastníků je výsledek tragický a hluboce politováníhodný. Vážíme si odvahy a solidarity všech, kteří se na záchranné operaci podíleli, i podpory poskytnuté dobrovolníky a místní komunitou," uvedli záchranáři.

[chooze:article;value:562753]

​Pátrací akce byla podle nich intenzivní a začala okamžitě poté, co přátelé ženy požádali v pátek o pomoc. V terénu byla i bezpilotní letadla a právě pomocí dronu bylo nakonec ženino tělo nalezeno. Dle chorvatských médií jde o občanku České republiky. Deník Morski.hr upřesnil, že má jít o Marii B. narozenou v roce 1948.

Informaci o úmrtí české občanky potvrdilo i české ministerstvo zahraničí. "Můžeme potvrdit, že v minulém týdnu byla pohřešovaná česká občanka v této oblasti, pátrání skončilo včera, bohužel smutným závěrem," uvedla vedoucí oddělení komunikace s médii Mariana Wernerová. "Naše konzulární jednatelství je v kontaktu s rodinou," dodala.

Hledá se i další Češka

Chorvatská policie stále neoznámila nové informace v případě pohřešované 70leté turistce z Česka. Svatavu Procházkovou naposledy viděli 18. června v kempu v Živogošći na Makarské riviéře, odkud beze stopy zmizela. Více jsme psali v tomto článku.

Tragédie v Chorvatsku Čechy nevyděsila. Na vojenské cvičiště jezdí dál (22/6/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.