Silná turbulence poškodila letadlo na cestě ze Španělska. Třicet lidí se zranilo

Třicet zraněných si vyžádaly silné turbulence, které zasáhly letoun Boeing 787 společnosti Air Europa, jenž byl v neděli 30. června na cestě ze španělského Madridu do uruguayské metropole Montevidea.

Podle webu Aviation Herald bylo v době incidentu na palubě 345 pasažérů. Turbulence měly letadlem otřásat během jeho letu nad Atlantským oceánem ve výšce asi 11 kilometrů nad mořem. Kromě zranění tří desítek lidí bylo zdokumentováno také zlomení jednoho ze sedadel a poškození několika stropních panelů.

Letoun po tomto incidentu přistál na letišti ve městě Natal, které se nachází na východě Brazílie. Na cestující tam v pohotovosti čekalo 15 sanitních vozů. Podle letecké společnosti vyžadovalo ošetření sedm cestujících, kteří utrpěli různě vážná zranění. U zbytku poraněných pak mělo jít o lehké pohmožděniny.

[chooze:article;value:557316]

​"Dnes odpoledne odletí z Madridu letadlo, které cestující v Brazílii vyzvedne a přepraví je do Uruguaye," uvedl v pondělí odpoledne dopravce na síti X s tím, že cestující odletí z letiště v asi 250 km vzdáleném Recife, kde má společnost zázemí. "Všichni lidé, kteří potřebují zdravotní péči, se léčí ve zdravotnických zařízeních v Natalu," dodala společnost.

Tragédie v letadle. Při turbulencích zemřel člověk (5/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.