Chorvatsko oproti loňsku podražilo. Štáb TV Nova porovnával ceny v obchodech

Oproti Česku je tu dražší šunka nebo toaletní papír. Naopak ovoce a zelenina jsou tu levnější. Za máslo, chleba, vajíčka a další zboží v Chorvatsku dáte dohromady přibližně 580 korun, tedy asi o 30 korun víc než v Česku. Ceny jsou podobné ve všech řetězcích.

V rodinném nákupu samozřejmě nesmí chybět voda. Za jeden šestilitrový barel zaplatíte v přepočtu asi 42 korun, což je o čtyři koruny více než v Česku. Podle Čechů jsou ceny podobné. "Třeba meloun v Česku koupíte za 20 korun, tady je za 15," popsali turisté.

[chooze:article;value:562808]

​Některé potraviny jsou levnější, jiné naopak. Pokud si chcete třeba sami udělat špagety s rajčatovou omáčkou, vyjde vás to levněji. Zeleninu a ovoce ale koupíte i na tržnicích. Můžete se zastavit přímo u farmářů, v takovém případě jsou ceny ale o 20 až 40 korun vyšší než v obchodě. Čerstvé pečivo si můžete koupit v pekárnách, za chléb zaplatíte asi o 14 korun více než v obchodě.

Místní tvrdí, že letos jsou ceny vyšší. Na vině je podle nich přechod na euro, které tu mají od ledna loňského roku. "Ceny jsou všude trochu vyšší," řekl Tony, který se v Chorvatsku živí rybolovem.

Ceny stouply i v kempech. Jsou ale čisté a hezké:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.