Velký zásah policie v Ostravě. Vyděšení lidé jim hlásili zvuky střelby

Pořádný strach nahnala obyvatelům Svinova skupina výtržníků. V sobotu večer se tam poblíž rodinných domů ozvaly zvuky podobné střelbě. Vyděšení obyvatelé proto hned zavolali policii.

Hrozbu vzali policisté vážně. Na záběrech ze Svinova lze vidět, že na místo vyslali hned několik jednotek, kdyby došlo k nejhoršímu. "Na místo jsme vyslali s ohledem na charakter oznámení několik prvosledových hlídek. Byla přivolána také zásahová jednotka," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

[chooze:article;value:560879]

​Údajného viníka našli v jednom z domů. "Policisté na základě zjištěných informací provedli služební zákrok vůči několika osobám. Při tomto měl hodit 56letý muž směrem ke strážcům zákona dýmící předmět, který explodoval," dodala Štětínská.

Dýmovnice však muži nepomohla. Policisté jej a další dva muže zadrželi. Podezřelí jsou z výtržnictví a násilí vůči úřední osobě, žádné střelné zbraně ale u nich nenašli. Zvuky, které zněly jako střelba, tak nejspíše pocházely z pyrotechniky. Nikdo se naštěstí při incidentu nezranil a událost teď prošetřuje policie.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.