Ve sklepě po dědečkovi našly sestry miliony. Mají ale smůlu

Před asi 20 lety zemřel dvěma sestrám z italského Janova dědeček. Všechny jeho věci tehdy skončily ve sklepě, kde na ně léta sedal prach. Nedávno se rozhodly společně se svou matkou dům po dědečkovi prodat.

Musely proto vyklidit všechny místnosti včetně sklepa. Tam našly balíky, které podle il Giornale obsahovaly bankovky v celkové hodnotě 158 milionů starých italských lir. Šlo o dědečkovy životní úspory.

"Šly jsme do Italské banky, abychom je požádaly o výměnu, ale oni nám odpověděli, že vzhledem k tomu, že od zavedení eura uplynulo deset let, to už není možné," popsaly sestry pokus o směnu.

[chooze:article;value:561158]

​Radost se tak rychle změnila v noční můru. Uvažují dokonce o tom, že napíší prezidentovi Itálie Sergiu Mattarellovia i guvernérovi Bankitalia Panettovi.

"Chtěla bych je požádat a všechny, kteří by mohli něco udělat, aby si sáhli na svědomí, protože ostatní evropské národy dál mění staré peníze, které se třeba náhodou najdou, jako v našem případě. Stejně jako my je mnoho dalších rodin. Pro mnohé by to znamenalo možnost vyřešit mnoho problémů. Mnozí prarodiče a rodiče šetřili celý život, a jejich oběti tak přicházejí vniveč. Pevně doufám, že se s tím dá něco dělat," cituje jednu ze sester web Il Messaggero.

Podvod za miliony. Lidi zlákala koupě kryptoměny, ti přišli o životní úspory. Podívejte se na květnovou reportáž TV Nova:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.