Epidemie zasáhla známou destinaci v Itálii. Stovky lidí skončily v nemocnici

[chooze:gallery;value:36447]

​Dva druhy střevního viru se v asi třítisícovém Torri del Benàco na hranici Benátska a Lombardie začaly šířit už ve čtvrtek, jak uvedl italský portál la Repubblica. Obyvatelé i turisté trpí průjmem, zvracením, křečemi v břiše a horečkami. Příznaky jsou u obou virů podobné.

Jak uvedl starosta obce Stefano Nicotra, virus se pravděpodobně šíří ze zdrojů pitné vody. Úřad tedy zajistil pro obyvatele balenou vodu. Městečko bere pitnou vodu z jezera z hloubky 60 metrů, dále také z vrtů, jak uvedl portál Corriere del Veneto. Jestli byla kontaminovaná voda v jezeře nebo ve vrtech, je ještě potřeba zjistit.

[chooze:article;value:552528]

​Do nemocnice s příznaky virového střevního onemocnění zamířily podle různých zdrojů desítky až stovky lidí, někteří byli převezeni i na pohotovost.

Omezené je i fungování obecního úřadu. "Už nemám na radnici pracovníky ani příslušníky policie, kteří by nám pomohli. Všichni jsou doma a nemocní," popsal starosta.

Telefonáty na krizové lince musí vyřizovat náhradníci. Z hlavního města Benátska Verony dorazily také asi dvě desítky policistů, kteří pomáhají s chodem zasaženého městečka. Do vodovodního potrubí už byly kvůli dezinfekci zavedeny chlórové tablety.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.